nieuws

Enschede waarschijnlijk in hoger beroep in zaak over bewindvoering

Geld
Geld
De gemeente Enschede gaat hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep in een zaak over bewindvoering. Vorige maand oordeelde de rechtbank in Almelo dat de gemeente geen aanvullende gegevens mag vragen aan bewindvoerders. De zaak was aangespannen door een bewindvoeringsbureau uit Nijverdal, dat weigerde gegevens van drie cliënten te overhandigen.
De gemeente Enschede wil meer grip krijgen op bewindvoering, omdat volgens wethouder Patrick Welman de laatste jaren naar verhouding veel geld naar het zogeheten beschermingsbewind gaat.

Goedkopere oplossing

Als bewindvoerders extra informatie over cliënten overhandigen, dan zou de gemeente daarmee kunnen overwegen om mensen een goedkopere oplossing aan te bieden waar dat mogelijk is. Dat zou de gemeente uiteindelijk geld kunnen schelen.
De rechtbank in Almelo stelt dat de kantonrechter bepaalt wie onder bewind wordt gesteld. De rechtbank vindt niet dat het nieuwe beleid van de gemeente Enschede daar verandering in brengt. Welman kan nog niet zeggen wanneer de gemeente in hoger beroep zal gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.