nieuws

OV in Rio: Handbal, volleybal, baanwielrennen en beachvolleybal

Rio 2016
Rio 2016
Een druk programma voor de Nederlanders vandaag in Rio. Daarbij vier Overijsselaars. Hieronder een overzicht van hun wedstrijden vandaag.

Martine Smeets

Om 16.30 uur neemt Martine Smeets uit Geesteren het met de Nederlandse handbalsters op tegen Zweden. Een belangrijk duel voor Oranje aangezien de ploeg vierde staat en de eerste vier naar de kwartfinales gaan. Bij winst stijgt Nederland over Zweden naar de derde plek. Bij een nederlaag kan Zuid-Korea op gelijke hoogte komen met Oranje. Na de wedstrijd van vanmiddag staat zondag nog de laatste wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Rusland op het programma.

Jeffrey Hoogland

Voor Jeffrey Hoogland begint vandaag het toernooi op de individuele sprint. Vanaf 21.14 komt hij de baan op voor de kwalificaties. Gisteren werd hij met de teamsprint al in de eerste ronde uitgeschakeld door Australië en was de kans op een medaille verkeken.

Maret Balkestein-Grothues

De volleybalsters kunnen zich vanavond vanaf 22.05 uur plaatsen voor de kwartfinales. Dan neemt de ploeg het op tegen het nog puntloze Puerto Rico. Mocht het Oranje nog niet lukken, is er zondag in de laatste groepswedstrijd tegen Servië nog een kans. Het is nog niet duidelijk of Maret Balkestein-Grothues vanavond meedoet tegen Puerto Rico. Ze raakte tegen Amerika geblesseerd en sloeg het duel met Italië over.

Reinder Nummerdor

Zwollenaar Reinder Nummerdor kom om 01.00 uur in actie in de achtste finales. Met Christiaan Varenhorst is hij als vijfde geplaatst en neemt het in die achtste finales op tegen het als vijftiende geplaatste duo Virgen/Ontiveros uit Mexico. Bij winst staat de ploeg in de volgende ronde mogelijk tegenover landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.