nieuws

Rechter oordeelt: huis in Hengelo vier ton minder waard door kinderdagverblijf

De woning van de familie Beernink ligt direct naast het kinderdagverblijf
De woning van de familie Beernink ligt direct naast het kinderdagverblijf
Het huis van het echtpaar Beernink uit Hengelo is vier ton minder waard door kinderdagverblijf Toermalijn. Dat besliste de rechter vandaag. Die kende aan het huis van de familie Beernink een waarde toe van 250.000 euro.
"Dat nu voor een tweede jaar op rij een rechter geconcludeerd heeft dat ons huis fors in waarde gedaald is door de komst van het kinderdagverblijf, geeft al aan dat het allemaal niet strookt", reageert Bert Beernink op de uitspraak. "Burgemeester Sander Schelberg zegt dat er niets aan de hand is en dat hij niet verantwoordelijk is voor de waardedaling, maar de rechter oordeelt toch echt anders."

Strijd tegen gemeente

Beernink en zijn vrouw voeren al jaren strijd tegen de gemeente Hengelo. Ze kochten een woning in de nieuwbouwwijk Vossenbelt, op het moment dat de gemeente bezig was een bestemmingsplanwijziging door te voeren.
Een gemeentelijke publicatie hierover in het plaatselijke huis-aan-huisblad werd door de familie Beernink gemist. Dat had voor hen tot gevolg dat er direct naast hun woning een dagopvang voor verstandelijk gehandicapte kinderen werd gevestigd: de Toermalijn.

'Aan de grond'

Beernink weet nog niet welke vervolgstappen hij en zijn vrouw gaan nemen naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank in Zwolle. "We zijn nog in overleg met onze advocaat", reageert Beernink.
"Maar het is van de zotte dat de gemeente blijft volhouden dat er niets aan de hand is. Ons huis is aanzienlijk in waarde gedaald. We hebben er ooit acht ton in geïnvesteerd om er fijn te kunnen wonen. Nu zitten we financieel én emotioneel aan de grond."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.