nieuws

Zoektocht naar babyotters in Giethoorn zonder resultaat; diertjes nog steeds spoorloos

De babyotters die ronddwalen in Giethoorn zijn nog niet gevonden. Dat laat Auke Kuiper van natuurcentrum De RietNymf weten.
"We zijn net gestopt met zoeken",  vertelt Kuiper. "Van een uur of 7 tot 10 uur vanavond hebben we naar de babyotters gezocht, maar we hebben helaas niets gevonden."
Natuurmonumenten plaatste gisteren de oproep aan omwonenden van de Beulakerweg in Giethoorn om uit te kijken naar de babyotter. Maandag werd hun moeder doodgereden en als de jonge dieren niet snel gevonden worden, overleven ze niet.

Zoektocht

De RietNymf, een natuurcentrum in Munnekeburen in Friesland, heeft in samenwerking met Natuurmonumenten vanavond een zoektocht gehouden in de Weerribben-Wieden. "Het was vanavond lekker stil, dus als we de ottertjes hadden gevonden, hadden we het gehoord", zegt Kuiper. "Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat we in de verkeerde hoek aan het zoeken zijn."
Morgen wordt er nog doorgezocht naar de beestjes. "Waarschijnlijk morgenavond, dat ligt aan de tijd die de vrijwilligers hebben."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.