nieuws

OverUIT: uit-tips voor 12, 13 en 14 augustus

Zomerkermis in Zwolle
Zomerkermis in Zwolle
Tienduizenden LEGO-steentjes in Hardenberg, de Zomerkermis in Zwolle en vallende sterren boven Hellendoorn: OverUIT zet de uit-tips voor het weekeinde van 13 en 14 augustus op een rij.Â

Gondelvaart

Kleurrijke bloemengondels en verlichte boten: vrijdagavond 12 augustus om 20.00 uur start de Gondelvaart in het centrum van Belt-Schutsloot. Om 22.30 uur wordt het feest afgesloten met vuurwerk en een optreden van The Euros.

Vallende sterren

Meteorenzwerm Perseïden bereikt vrijdagavond 12 augustus het maximum. Er kunnen dan zo’n tachtig 'vallende sterren' per uur te zien zijn. Alle reden voor Sterrenwacht Hellendoorn om Perseïden in het zonnetje te zetten. Aanvang 19.00 uur. 

Zomerkermis

Tot en met 21 augustus kunnen waaghalzen zwieren en zweven bij de zomerkermis in Zwolle. Er staan vijftig attracties opgesteld op het Grote Kerkplein, de Luttekestraat, de Melkmarkt en het Rode Torenplein. Hoogtepunt is de 'Turbine' op de Grote Markt. Het spektakel begint dagelijks om 12.00 uur.

Orgelconcert

Zaterdagmiddag (13 augustus) geeft Hayo Boerema een zomerorgelconcert in de Lambertusbasiliek van Hengelo. Boerema studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds 2005 organist van de Laurenskerk te Rotterdam. Aanvang 15.00 uur.

Kriebelbeestjes

Speuren naar pissebedden, rupsen en andere kriebelbeestjes in het bos? Dat kan 14 augustus bij informatieschuur De Pas in Haarle. Ontdek tijdens de 'BZZZ-Zpeurtocht' de wereld van insecten op de Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het begint om 11.00 uur.

Bouwblokjes
Klein LEGOland in Hardenberg. In de Evenementenhal vindt zaterdag en zondag (13 en 14 augustus) de beurs Bouwblokjes plaats. Er zijn demonstraties en bouwwedstrijden voor kinderen. Er staan ook attracties opgesteld, zoals een doolhof en draaimolens. Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.