Stop Afvalwater Twente weer in gesprek met minister Kamp; "Laatste ultieme poging"

Stichting Stop Afvalwater Twente heeft volgende week weer een gesprek met minister Kamp van Economische Zaken. “Noem het een laatste ultieme poging om het tij nog te keren en de hervatting van de afvalwaterinjecties in Twente te voorkomen”, zegt Freddy Mensink namens de stichting.

De afspraak is een vervolg op de door de stichting aan de minister gestuurde brandbrief waarin de ontevredenheid en bezorgdheid onder de bevolking staat beschreven.

Het gesprek, volgende week woensdag, vindt plaats op de dag waarop Staatstoezicht op de Mijnen uiterlijk het keuringsresultaat van de nieuwe pijp-in-pijp-constructie bekend zal maken. De minister kan daarna goedkeuring voor hervatting van de oliewinning en afvalwaterinjecties verstrekken.

Herman Finkers
De regionale politiek pleitte de laatste weken voor het stoppen van de injecties door de NAM, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. Ook cabaretier Herman Finkers, sympathisant van de stichting, riep op om te stoppen. "Niemand weet hoe de situatie hier onder de grond precies is. Ook Minister Kamp en de NAM niet. Bij zoiets risicovols, waarbij de eventuele gevolgen zó groot zijn, hoort de bewijslast niet bij de burger te liggen, maar bij de overheid en de NAM.”

Begin deze week liet de stichting nog weten dat de mogelijkheden steeds kleiner worden, maar strijdbaar te blijven. “Maar vooral daarmee zijn hoge kosten gemoeid en dat vormt momenteel een behoorlijke belemmering”, aldus het burgerinitiatief, die mensen vraagt geld te storten.

   

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren