nieuws

Overijsselse politiek maakt zich zorgen over verdwijnen subsidie culturele instellingen

Zorgen om verdwijnen subsidies
Zorgen om verdwijnen subsidies
Een aantal partijen in de Overijsselse politiek maakt zich zorgen over de gevolgen van de subsidiestop van het Rijk op veel culturele instellingen in de provincie. D66 wil dat het Provinciebestuur gaat doen aan de culturele 'kaalslag' in Overijssel. De partij krijgt steun van het CDA en de ChristenUnie.
De zorgen komen naar aanleiding van de toewijzing van culturele subsidies door het Fonds Podiumkunsten. Er was landelijk zo'n 27 miljoen euro te verdelen, maar vrijwel niets van dat geld gaat naar Overijssel. Diverse culturele partijen hebben nu de noodklok geluid en krijgen daarbij dus steun van D66, CDA en Christenunie.
Eerder werd bekend dat onder meer poppentheatergezelschap Gnaffel uit Zwolle de komende vier jaar geen subsidie krijgt van het Fonds Podiumkunsten. Dat zou het einde kunnen betekenen voor het gezelschap. Ook muziektheater BOT uit Deventer levert jaarlijks 187 duizend euro subsidie in.
De drie partijen zullen op de eerste vergadering van Provinciale Staten, na de vakantie, vragen stellen over het onderwerp. Of er meer steun komt moet nog blijken, met een aantal andere partijen is nog niet gesproken vanwege de vakantieperiode.

Commotie over subsidie De Staat

Er was veel commotie om de toekenning van meer dan een miljoen euro subsidie aan de band De Staat uit Nijmegen. D66, CDA en ChristenUnie maken zich grote zorgen en willen weten wat het provinciebestuur vindt van deze ontwikkeling en welke maatregelen er genomen kunnen worden. De vragen zullen volgens D66-statenlid Claar Grooten op 14 september worden besproken tijdens de eerste vergadering van de Provinciale Staten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.