nieuws

Blokken tijdens de vakantie; zomerschool Landstede vandaag van start

De schoolvakantie is voor sommigen vandaag alweer afgelopen. Veertien jongeren en één volwassene begonnen vandaag namelijk aan de zomerschool van Landstede.
Twee weken lang wordt er elke ochtend tot één uur 's middags les gegeven. 

Les in Engels, Nederlands en Wiskunde

Over twee lokalen zijn de vijftien leerlingen verspreid. De Engels docente schrijft woorden op een groot papier. Vijf studenten luisteren aandachtig naar haar.
"We proberen één docent op vijf leerlingen te zetten. Dan krijgen ze veel aandacht en steken ze meer van de les op", vertelt Lieke Bakker, coördinator van de zomerschool. 

Om wat voor reden dan ook

De deelnemers gaan allemaal vrijwillig tijdens hun vakantie naar school. "Dat is om uiteenlopende redenen", vertelt Bakker. "Sommigen zijn hier voor een examen of omdat ze een vliegende start in het volgende schooljaar willen maken."
Een van de leerlingen is Marieke. "Ik heb dyslectie en ik vind het uitspreken van Engelse woorden erg moeilijk. Vooral de klanken zijn moeilijk."
In een ander lokaal wordt Nederlandse les gegeven. "Ik ben hier om beter Nederlands te leren praten. Ik vind de grammatica het moeilijkst."

Vakantie? Dat maakt niet uit

De jongen in het Nederlandse lokaal vervolgt zijn verhaal: "Ik had liever vakantie gehad, maar het is echt nodig voor school. Ik moet nog drie jaar en mijn Nederlands gaat nog niet zo goed."
Ook Marieke vindt het niet erg dat ze haar vakantie moet opgeven. "De lessen duren maar tot één uur, dus je hebt 's middags nog tijd om wat leuks te doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.