nieuws

Geen collecte, wel grote inzamelingsactie voor stichting STAP in Oldenzaal

De stichting tandem- en aanhangerproject, ofwel STAP, in Oldenzaal heeft dringend geld nodig voor een betere opslagruimte. Initiatiefneemster Jeanette Steenbeeke is daarom bij de plaatselijke middenstand een inzamelingsactie gestart.
Bij de stichting kunnen mensen met een beperking onder meer een tandem en een opvouwbare scootmobiel lenen. Ze kunnen die dan meenemen op vakantie of voor een dagje uit. Ook is er een aanhanger waarmee mensen hun eigen scootmobiel kunnen meenemen op vakantie.
Tot een paar jaar geleden kreeg de stichting geld vanuit de jaarlijkse collecte van de Ango, maar die organisatie bestaat niet meer. Bestuurslid Jeanette Steenbeeke van STAP is daarom zelf op pad gegaan om geld bij elkaar te krijgen.

Cadeaubonnen

Ze ging langs bij tientallen bedrijven in Oldenzaal en wijde omgeving. Dat leverde behalve contant geld ook een enorme stapel cadeaubonnen op, ter waarde van 5 tot 100 euro. Tijdens het zomerfestival Boeskool is Lös in Oldenzaal kan iedereen de bonnen kopen en inwisselen bij de winkels of restaurants die de bonnen hebben gegeven. Ook via de Facebookpagina van de stichting zijn de bonnen te koop.
Het geld is nodig om de opslagruimte van de stichting op te knappen, zodat de scootmobiels en tandems veilig en droog staan. Ook wil STAP graag een duofiets aanschaffen die mensen kunnen lenen voor fietstochtjes in de omgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.