nieuws

Handbalsters pakken knap punt tegen Zweden op Olympische Spelen

Martine Smeets
Martine Smeets © Pro Shots
De Nederlandse handbalsters, met Martine Smeets uit Geesteren, hebben het vierde groepsduel op de Olympische Spelen in Rio gelijkgespeeld tegen Zweden. Het duel eindigde in 29-29. Smeets scoorde drie keer. Als Zuid-Korea vanavond verliest van Frankrijk zijn de kwartfinales voor Oranje een feit.
In het begin ging het gelijk op, beide ploegen wist af en toe een kleine voorsprong te pakken, maar kwamen ook beide weer terug in het duel. Bij rust liep Zweden echter iets uit en na de eerste helft was het 16-13. Kort na rust kwam Oranje echter op 17-17 en even later zelfs op 19-17 voor. Ook Zweden vocht zich terug en na 43 minuten was 22-22. Oranje pakte een voorsprong, maar Zweden kwam terug tot 26-26. In de slotfase was Nederland slordig en kwam Zweden op 29-27. Nederland wist zich nog één keer terug te knokken en het eindigde dus in 29-29.

Belangrijk punt

Nederland heeft nu vier punten uit vier duels en blijft daarmee voorlopig vierde. Zuid-Korea heeft drie punten minder, maar komt vanavond nog in actie tegen Frankrijk. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor de kwartfinales.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.