nieuws

Jeffrey Hoogland verliest herkansingen en eindigt als elfde op sprint

Jeffrey Hoogland
Jeffrey Hoogland © Pro Shots
Baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal heeft zich vanmiddag via de herkansingen niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van het onderdeel sprint tijdens de Olympische Spelen in Rio. Uiteindelijk eindigde hij als elfde.
In de herkansingen kwam hij met Patrick Constable uit Australië en Maximilian Levy uit Duitsland in de baan en de Australiër bleek de sterkte van de drie. Daardoor was een medaille niet meer mogelijk voor Hoogland. Eerder miste hij met de teamsprinters een medaille, hij komt niet in actie op andere onderdelen deze Spelen.

Elfde plek

In de avonduren moest hij nog aan de bak om te strijden om de plekken negen tot en met twaalf. In en race met Sam Webster uit Nieuw-Zeeland, Fabian Zapata Puerta uit Colombia en Maximilian Levy uit Duitsland eindigde hij als derde en dat betekende dus de elfde plek in de eindrangschikking. Daarmee zit het toernooi erop voor Hoogland.

Ongebrip

"We hebben hard gewerkt, er zat een stijgende lijn in, maar het was net of we er niet klaar voor waren", keek hij terug op zijn optreden in de teamsprint en individueel. "Ik begrijp het niet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.