nieuws

PEC Zwolle in eigen huis pijnlijk onderuit tegen promovendus Sparta Rotterdam

PEC Zwolle heeft het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen in de Eredivisie verloren. In het MAC3PARK stadion was promovendus Sparta Rotterdam met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans.
De eerste grote kans was voor Ehizibue. De aanvaller profiteerde van een verkeerde bal achteruit van Sparta, maar schoot over. Daarna waren er een tijd geen kansen in Zwolle. Menig probeerde het met een omhaal, maar die ging ver naast. Even later was het raak voor de Rotterdammers. Brogno scoorde na een fraai hakje van Spierings. Thomas was namens Zwolle nog dicht bij de gelijkmaker, maar de ruststand was 0-1.
Direct na rust was Breuer dicht bij de tweede van Sparta, maar de bal ging net naast. Namens Zwolle kreeg Achahbar een kans en zag Kortsmit redden. Aan de andere kant werd het uit een tegenaanval 0-2. Spierings vond Goodwin en die schoot via een Zwolle-been binnen. Invaller Nijland schoot daarna namens Zwolle net naast en Achahbar kopte ook naast. Zwolle bleef jagen op de treffer. Mastour zag een voorzet bijna binnenvallen, maar scoren deed de ploeg niet. Sterk nog, aan de andere kant werd het kort voor het einde 0-3 doordat Brogno zijn tweede van de avond maakte. Dat was ook de eindstand.

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 0-3

0-1 Brogno (40)
0-2 Goodwin (58)
0-3 Brogno (87)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Dijkstra, Spierings, Marcellis, Brogno, Pinteaux, Van Drongelen
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Thomas (Sandler/67), Menig, Brama; Ehizibue (Nijland/63), Achahbar, Mokhtar (Mastour/73).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux; Sanusi, Dijkstra (Dougall/78), Spierings (Stokkers/90); Brogno, El Azzouzi, Goodwin (Floranus/86).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.