nieuws

OV in Rio: Laatste groepsduel handbalsters en volleybalsters en Dubbeldam in actie

Rio 2016
Rio 2016
Vandaag drie Overijsselaars in actie in Rio. De handbalsters en volleybalsters sluiten de groepsfase af en Jeroen Dubbeldam komt voor het eerst in actie.

Maret Balkestein-Grothues

De volleybalsters sluiten de groep om 14.30 uur af tegen Servië. Beide ploegen hebben negen punten uit vier duels en gaan waarschijnlijk beslissen wie er tweede in de eindstand wordt. De verwachting is dat Maret Balkestein-Grothues nog geen minuten gaat maken. Ze raakte tegen Amerika geblesseerd en miste de laatste twee wedstrijden. Mogelijk kan ze in de kwartfinales, waar Nederland al zeker van is, weer meedoen.

Jeroen Dubbeldam

Springruiter Jeroen Dubbeldam uit Weerselo komt om 15.00 uur voor het eerst in actie. Hij begint dan aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor de finale. De wedstrijd is zowel voor het individuele klassement als voor het landenklassement. Dinsdag is het tweede kwalificatiemoment en woensdag de derde.

Martine Smeets

Net als de volleybalsters zijn ook de handbalsters al zeker van de kwartfinales. De ploeg, met Martine Smeets uit Geesteren, staat vierde in de poule en kan vanavond in de laatste groepswedstrijd tegen Rusland nog derde worden. Het is daarbij wel afhankelijk van het duel tussen Frankrijk en Zweden. De wedstrijd begint om 19.40 uur.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.