nieuws

Politie Oost-Nederland doet vaker onderzoek naar 'foute' medewerkers

Politie / politiemotor
Politie / politiemotor
Bij de politie Oost-Nederland zijn vorig jaar meer onderzoeken gedaan naar mogelijke integriteitsschendingen dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit een analyse van dagblad Trouw.
Vorig jaar steeg het aantal onderzoeken bij de politie Oost-Nederland van 117 naar 173. De krant vroeg de cijfers op bij de Nationale Politie in het kader van van de Wet openbaarheid van bestuur. 

Zero-tolerancebeleid

Dat er door Oost-Nederland vaker onderzoek gedaan wordt naar integriteitskwesties, betekent niet per definitie dat er meer politiemedewerkers de fout in gingen. De stijging kan ook betekenen dat de politie sneller onderzoek doet als er mogelijk sprake is van integriteitsschending.
Zo hanteert de politie Rotterdam, koploper in het aantal integriteitsonderzoeken, een zero-tolerancebeleid. Dat betekent dat elke normoverschrijding wordt geregistreerd, ook de kleinste. Dat doet niet elke politie-eenheid. 

Ontslag wegens lekken

Bij de politie Oost-Nederland werd vorige week nog een medewerker ontslagen wegens 'ernstig plichtsverzuim'. De medewerker had herhaaldelijk informatie gelekt naar buitenstaanders, iets wat niet is toegestaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.