Heracles Almelo ondanks twee gemiste strafschoppen simpel langs Willem II

Heracles Almelo heeft het eerste thuisduel van het seizoen in de Eredivisie simpel tot een goed einde gebracht. Willem II werd in het Polman Stadion met 3-1 verslagen.
Het was geen hoogstaande eerste helft. Na enkele schoten van afstand was het na een klein half uur raak voor de thuisploeg. Bel Hassani schoot raak uit een vrije trap. Lamprou schutterde daarbij, er was nog wel wat discussie of de bal over de lijn was, maar dat bleek uit de herhaling zeker het geval. Darri was nog dichtbij, maar daarbij was Lamprou wel scherp. Willem II stelde er weinig tegenover en dus was 1-0 de logische ruststand.
Na harde schoten van Bel Hassani en Darri waarbij Lamprou redding bracht, was het na een uur opnieuw raak voor Heracles. Gladon scoorde na fraai klaarleggen van Bruns. Een paar minuten later besliste de spits het duel. Dit keer scoorde hij op aangeven van Gosens. Kort voor het einde zorgde Falkenburg voor de eretreffer voor Willem II. Na een fout in de verdediging van Heracles scoorde hij op fraaie wijze. Het werd nog een knotsgekke slotfase. Gladon mocht binnen een minuut twee keer aanleggen vanaf de stip, maar miste ook beide strafschoppen. Lamprou bracht redding bij de eerste en Gladon schoot de tweede op de lat. Even later was 3-1 de eindstand.

Heracles Almelo - Willem II 3-1

1-0 Bel Hassani (26)
2-0 Gladon (59)
3-0 Gladon (63)
3-1 Falkenburg (82)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Bruns, Haye, Bel Hassani, Wuytens
Bijzonderheid: Gladon mist strafschop in 88e en 89e minuut
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns (Fledderus/83), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Kuwas/78), Gladon, Darri (Van Mieghem/90+1).
Willem II: Lamprou; Heerkens, Wuytens, Peters, Koppers; Van den Boomen, Falkenburg, Ojo; Haye (Calcan/78), Sol (Ogbeche/83), Andrade (Schuurman/84).