nieuws

Olympisch kampioene Anna van der Breggen heeft tijdelijk eigen straat in Etten-Leur

Het is dan misschien tijdelijk, maar wielrenster Anna van der Breggen kan zeggen dat er een straat naar haar is vernoemd. De Anna van Berchemlaan in Etten-Leur is namelijk tijdelijk omgedoopt tot de Anna van der Breggenlaan.
Het straatnaambordje werd vanmiddag voor de profronde in Noord-Brabant onthuld. Dat deed burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot natuurlijk samen met kersvers olympisch kampioene Anna van der Breggen.
"Ik heb nog nooit een eigen laan gehad. En al deze enthousiaste mensen hier, heel leuk", reageert de winnares van olympisch goud en brons. "Het hoeft allemaal niet heel lang te duren, maar het is mooi om mee te maken."

Middelpunt van de belangstelling

"Het is even wennen, maar het is heel leuk om te zien dat zoveel mensen de wedstrijd hebben gezien, de medaille heel mooi vinden en daardoor hier komen. Dan is het leuk om zelf ook hier te zijn."
Dat de wielrenster nu in het middelpunt van de belangstelling staat, is wel even wennen.
"In het middelpunt staan zal niet mijn hobby worden. Het is wel heel mooi dat zoveel mensen de sport op die manier beleven. En dat wij dat met die wedstrijd hebben kunnen brengen, dat vind ik wel heel leuk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.