Handbalsters Oranje verliezen laatste poulewedstrijd en ontmoeten gastland

Martine Smeets
De handbaldames van Oranje zijn bij de Olympische spelen in Rio onderuit gegaan in de laatste poulewedstrijd. Groepswinnaar Rusland was met 38-34 te sterk. Het team van bondscoach Henk Groener, met Martine Smeets uit Geesteren, was al geplaatst voor de kwartfinales en zal het daarin opnemen tegen gastland Brazilië, dat eerste werd in groep A.
Tegen de Russinnen kwamen de Oranjedames sterk uit de startblokken en sloegen al snel een gat van vier punten. Echter, voor rust werd die marge ongedaan gemaakt en ging Rusland erop en erover. Dankzij een korte Nederlandse eindsprint werd met een achterstand van 16-17 de kleedkamers op gezocht. In de tweede helft hadden de Russinnen een licht overwicht en werd de voorsprong uitgebouwd. Oranje probeerde het wel maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij de nederlaag, 38-34.
De volgende tegenstander is dus gastland Brazilië en aankomende dinsdag zal bepaald worden wie zich bij de laatste vier schaart.