nieuws

"Sanne, en eigenlijk de hele familie Wevers, heeft écht vechtlust"

Vanavond mag ze: Sanne Wevers uit Oldenzaal. Op een balk van ongeveer 10 centimeter breed, gaat ze op jacht naar een gouden medaille. Carolien Visser maakte de documentaire over de turnzusjes genaamd 'Hard way to success'. Visser: "Die hele familie heeft vechtlust."
"Ze hebben heel veel tegenslagen gekend. Geruzie over trainers en trainingslocaties, en veel blessures. Maar het heeft tussen de twee zussen nooit geleid tot een zusterstrijd. Ze hadden één droom: samen naar Rio. En dat is gelukt." 

Eigenwijs

Volgens de documentairemaakster hebben beide zussen andere karakters. "Lieke is wat eigenwijzer. Sanne kon bijvoorbeeld altijd beter werken met hun vader, als trainer." Over elkaar zijn de turnsters in de documentaire reëel. "Lieke is doelgericht, aldus Sanne. Flexibel. Als een plan anders uitpakt dan uitgestippeld was, dan weet ze zich aan te passen. Dat vind ik een groot talent van Sanne", aldus haar zus in de documentaire. 

Loterij

Visser gaat normaal gesproken met de zusjes Wevers mee naar toernooien. Maar vanavond zit ze thuis, in Overijssel, op de bank. "Ik zit daar absoluut met klamme handen. Normaal heb ik nog het gevoel dat ik iets kan doen, maar nu kan ik alleen toekijken. Balk is echt een loterij. Als ze geen fouten maakt en alle elementen achter elkaar aan turnt, dan kan ze goud halen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.