nieuws

Enschede is opnieuw goedkoopste studentenstad, kamer in Zwolle iets duurder

Enschede heeft net als vorig jaar ook dit jaar de titel 'goedkoopste studentenstad van Nederland'. Tenminste, als het om de gemiddelde huurprijs per maand gaat.Â
Dat blijkt uit onderzoek van bemiddelingssite Kamernet.nl. 
Enschede zit met de gemiddelde huur van 282 euro per maand ver onder de prijs van Amsterdam, de duurste stad met 500 euro per maand.
In Zwolle 'doet' een studentenkamer gemiddeld 353 euro volgens het onderzoek. 

Huren stijgen, te weinig kamers

Studentenvakbond LSVB zegt dat de kamerprijzen opnieuw zijn gestegen en dat het voor veel studenten moeilijk gaat worden om een geschikte kamer te vinden.
Volgens de bond zijn er nog altijd te weinig kamers.
Vooral in Amsterdam is het lastig om een goede studentenkamer te vinden en zijn de huurprijzen ook nog eens erg hoog. Ook Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen zijn dure steden.

Introductieweken starten binnenkort

Deze week begint op veel plaatsen in Nederland de introductieweek. In Overijssel starten de nieuwe studenten wat later met de kennismakingsweken.
De introductieweek van de Saxion Hogeschool in Enschede en Deventer begint volgende week. De Bruisweken van Hogeschool Windesheim en andere hogescholen in Zwolle zijn een week later op 29 augustus en de Kick-In van de Universiteit Twente start op woensdag 24 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.