nieuws

Hoelang blijven filialen van failliete modeketen MS Mode nog open?

De twaalf filialen van de failliete winkelketen MS Mode in Overijssel zijn maandag weer open gegaan.
De winkels hielden de deuren vrijdag en zaterdag dicht nadat het faillissement was uitgesproken. De curatoren hebben met de Rabobank een overeenkomst gesloten.

Meer dan drie gegadigden voor overname

Door de winkels open te houden, hopen zij dat een eventuele overname interessanter is. Binnen drie weken moet er duidelijkheid zijn over de toekomst, zo hebben de curatoren laten weten aan het ANP. Er zijn volgens hen meerdere gegadigden. Om wie het gaat wordt niet gezegd.
De winkels in onder meer Enschede, Zwolle, Almelo en Nijverdal kenden direct na de heropening alweer de nodige klandizie. 

Oorsprong MS Mode ligt op Albert Cuijpmarkt

De oorsprong van MS Mode ligt ruim 50 jaar geleden op de Albert Cuijpmarkt in Amsterdam. Daar dreef Max Abram een goedlopende kraam waar hij damesmantels verkocht. In 1964 opende Abram een winkel in Rotterdam die hij de 'Mantelspecialist' noemde en waar de latere afkorting M&S Mode is ontleend. Het assortiment werd al snel uitgebracht tot een complete damesmode-collectie. 
De huidige eigenaar is zakenman Ronald Kahn die zijn imperium begon met een winkel Cool Cat op de nieuwe markt in Amsterdam. Vorig jaar probeerde Kahn nog de failliete warenhuisketen V & D over te nemen. De problemen met MS Mode werden afgelopen winter groter door een tegenvallende omzet.
Huisbankier Rabobank werd kort geleden gevraagd nog eens acuut 7 miljoen euro in het bedrijf te steken, maar de bank weigerde dat. Hierdoor werd Kahn gedwongen uitstel van betaling aan de vragen gevolgd door een faillissement. Andere kledingwinkels die de afgelopen twee jaar failliet gingen zijn: McGregor, Houtbrox, La Ligna, Miss Etam en Thom Broekman. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.