nieuws

Vrouwen FC Twente trainen harder en meer onder Duitse leiding

Ze zien steeds vaker de binnenkant van de sportschool. En de speelster van FC Twente brengen ook meer uren door op het trainingsveld. De meervoudig landskampioen staat sinds deze zomer onder leiding van een Duitse trainer en dat laat zich voelen.
De nieuwe trainer luistert naar de naam Tommy Stroot. Hij is nog maar 27 jaar en kwam deze zomer over van SV Meppen. Bij FC Twente werkt hij dus meer aan het fysiek van de dames. "Haha, zij vinden dat ze harder en vaker moet trainen. Ik vind dat het soms nog wel meer kan. Maar de twee werelden komen steeds beter bij elkaar", laat de Duitse oefenmeester weten.

Bijzonder proces

"In Duitsland zijn ze een andere manier van trainen gewend", weet routinier Marthe Munsterman. "Maar ik vind het wel bijzonder om te zien hoe snel iedereen zich heeft aangepast. Ook de nieuwe speelster. Dat proces is heel snel gegaan."

Bakker

Naast Tommy Stroot herbergt de selectie ook een aantal nieuwe speelsters. De meest opvallende naam is Eshley Bakker. Zij maakte de overstap van concurrent Ajax. "Haha, de vraag of ik eindelijk een keer kampioen wil worden; die heb ik inderdaad al vaker gehoord. Maar ik was gewoon toe aan een nieuwe uitdaging", laat de aanvaller weten. "En FC Twente Vrouwen staat er misschien wel beter op dan vorig jaar. We willen presteren in de Champions League en met die schaal staan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.