nieuws

Oldenzaal wil Sanne Wevers huldigen: burgemeester 'geweldig trots'

Burgemeester Schouten van Oldenzaal is 'geweldig trots' op Sanne Wevers en haar gouden plak. Hij heeft 'veel bewondering voor die fantastische prestatie.' Het college heeft vandaag overlegd over de huldiging van Wevers in Oldenzaal. "We hebben contact gehad met haar moeder. Ze reageerden enthousiast, maar het moet wel passen in haar agenda."
Ook woont Sanne Wevers officieel in Heerenveen momenteel. Vanwege een conflict met de turnvereniging in Twente vertrokken de turnzusjes in 2015 naar Friesland. Zou Schouten teleurgesteld zijn als ze liever een huldiging in Heerenveen willen? "Een huldiging moet je doen voor het plezier", aldus de burgemeester. "We hebben ook nog geen contact gezocht met Heerenveen, want eerst mogen de zusjes zélf kiezen."

Boeskoolfeest

Wél proberen ze in Oldenzaal vanavond al contact te leggen met Rio. "De vraag is of dat lukt, maar we proberen het. Het idee is om via een groot scherm Sanne te spreken, bij de opening van het Boeskoolfeest. 

Oldenzaal trots
Ook de dorpsgenoten zijn trots op Wevers. En volgens de plaatselijke visboer zou het zomaar kunnen dat er tijdens het Boeskoelfeest een heus 'Weversvisje' gegeten kan worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.