nieuws

Bierbrouwer uit Glanerbrug start brouwerij met Grolsch-familie De Groen

Villa Adriana, beoogd onderkomen van de nieuwe brouwerij
Villa Adriana, beoogd onderkomen van de nieuwe brouwerij
Ambachtelijk bierbrouwer Jos Oostendorp uit Glanerbrug begint samen met de neven Andries en Frans de Groen weer een bierbrouwerij in Groenlo.Â
Oostendorp werkte jaren bij Grolsch in Groenlo en Enschede, en heeft samen met de oud-directeuren De Groen het plan opgevat speciaalbieren te brouwen. Dat willen de drie doen in Villa Adriana in Groenlo. Ze willen er acht of negen speciaalbieren van de band laten rollen. "We willen daar absoluut geen pils brouwen, daarvoor drinken mensen Grolsch", aldus Oostendorp.

Vierde brouwerij van familie De Groen

Andries en Frans de Groen hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op het brouwen van speciaalbieren in hun brouwerijen in België, Duitsland en de Verenigde Staten. De brouwerij in Groenlo wordt hun vierde. De brouwerijen staan organisatorisch los van elkaar.
Oostendorp brouwde twee bieren en presenteert volgende week tijdens een bierproeverij in Enschede zijn derde.

Eerst de villa

Naar verwachting rolt het eerste nieuwe bier in Groenlo in mei 2018 van de band. Over een naam hebben de drie nog niet nagedacht. "Eerst willen we de villa aankopen. Dat lukt waarschijnlijk binnen een maand. Daarna kunnen we de rest in gang zetten." De nieuwe brouwerij vraagt om een investering van vijf miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.