nieuws

Artikel 1 Overijssel: Turkse tegenstanders van Erdogan ook in Overijssel bedreigd

In Overijssel zijn meerdere tegenstanders van de Turkse president Erdogan bedreigd door zijn aanhangers.
Dat stelt de organisatie Artikel 1, het voormalige anti-discriminatie bureau in Enschede. Bij deze organisatie zijn de afgelopen dagen bijna tien meldingen binnengekomen. Het gaat hierbij vooral om verbale bedreigingen en haatmails. 

Dreigementen in regio bevestigen landelijk beeld

De dreigementen bevestigen het landelijk beeld. De bedreigingen worden geuit richting aanhangers van Gulén, een tegenstander van de huidige president.
Erdogan beweert dat de beweging van Gulén achter de mislukte staatsgreep zit. In Turkije worden aanhangers van deze beweging massaal ontslagen uit overheidsfuncties of vervolgd. 

'Spanningen zullen weer wegebben'

Kort na de mislukte coup in Turkije, een maand geleden, was het in de Turkse gemeenschap in de regio relatief rustig. Het oplopen van de spanningen leek zich te beperken tot Deventer, waar het Turks consulaat is gevestigd.
Organisatie Artikel 1 vermoedt dat de spanningen tussen beide Turkse kampen van tijdelijke aard is. "Destijds waren er in Nederland ook soortgelijke spanningen tussen Bosniërs en Serviërs en langer geleden tussen Molukkers en Indonesiërs", aldus directeur Olszanowski. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.