nieuws

Smeets met handbaldames naar laatste vier in Rio na stunt tegen Brazilië

Vreugde bij Smeets en haar teamgenoten
Vreugde bij Smeets en haar teamgenoten © Pro Shots
Handbalster Martine Smeets uit Geesteren staat in de halve finale van de Olympische Spelen. Brazilië werd vanmiddag verrassend en overtuigend verslagen door Oranje: 32-23.
Onder toeziend oog van haar ouders begon Smeets in de basis tegen het gastland. Oranje nam al snel een voorsprong in een gelijkopgaande eerste helft. Smeets nam daarin twee fraaie treffers voor haar rekening. Halverwege was het 12-11 in het voordeel van Oranje.

Defensie

In het tweede bedrijf nam de Nederlandse ploeg, met Dalfsen-trainer Peter Portengen als een van de coaches, al snel een veilige marge. Tien minuten voor tijd liep de vice-wereldkampioen zelfs uit naar een verschil van zes. Met name de defensie stond beter als in de poulewedstrijden bij Oranje, dat haar debuut maakt op de Olympische Spelen.

Frankrijk tegenstander in halve finale

In de halve eindstrijd is Frankrijk de tegenstander. Dat land ontsnapte dinsdag in de kwartfinale in Rio de Janeiro tegen Spanje. Frankrijk stond lange tijd achter, maakte kort voor tijd gelijk (23-23), en sloeg toe in de verlenging: 27-26.

In groepsfase verloren
Oranje en Frankrijk kwamen elkaar in de groepsfase ook al tegen. In de eerste wedstrijd op de Spelen ging het team van bondscoach Henk Groener met 18-14 onderuit. De twee wedstrijden die beide landen daarvoor tegen elkaar speelden, won Nederland allebei. De eerste keer was in december in de kwartfinale van het WK en de tweede keer tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in maart.
De halve finale wordt op donderdag gespeeld. Het aanvangstijdstip is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.