nieuws

Paula Koolwijk uit Zwolle kan weer zien dankzij donor

Paula Koolwijk uit Zwolle heeft de oogaandoening keratoconus. Deze aandoening is een afwijking van de vorm van het hoornvlies. Omdat haar zicht steeds minder werd kwam een hoornvliestransplantatie in beeld. Paula onderging de operatie succesvol en kan nu weer optimaal zien.
Aanvankelijk was ze geen donor maar na deze transplantatie kon ze niet meer anders. “Ik heb het nu van een ander gehad maar ik heb ook organen in mijn lichaam die anderen kunnen gebruiken. Ik ben dan ook meteen donor geworden. Eigenlijk vind ik dat je moreel verplicht bent om het te doen”, zegt Paula. En ze gaat nog een stapje verder want ze wil graag andere mensen overtuigen van het belang van het donorschap.
De transplantatie is in zijn geheel gefilmd en die beelden kijkt Paula nog regelmatig terug. “Het is bijna onwerkelijk om jezelf zo te zien. Als ik het zie dan word ik emotioneel. Het is gewoon zo bijzonder dat dit kan en dat ik dit heb te danken aan twee mensen die al zijn overleden. Ik zou ze zo graag willen bedanken”, zegt Paula.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.