nieuws

Ouders zien Martine Smeets schitteren in Rio; "Ik knap bijna uit mijn vel van trots"

"Niet te omschrijven, ik had kippenvel over mijn hele lichaam", vertelt Ans Smeets, moeder van handbalster Martine Smeets uit Geesteren vlak nadat Nederland de halve finale op de Olympische Spelen heeft bereikt. De ouders van de international konden hun dochter vandaag zien schitteren in en tegen Brazilië na een Facebookactie.
"Ik ben ontzettend trots op mijn dochter en alle meiden", vertelt Ans Smeets euforisch. "Ze zitten nu bij de laatste vier, dat is een prestatie van formaat. Ze hebben laten zien dat ze beslist geen eendagsvlieg zijn nadat ze twee zijn geworden op het WK."

Zenuwen

Ook al zat ze als toeschouwer in het stadion, moeder Smeets was verschrikkelijk zenuwachtig.
"Ik had een knoop in mijn buik. Je hoopt ook dat Martine het goed doet. En als ouder ben je dan zo ontzettend trots. Ik had kippenvel over mijn hele lichaam. En anderen om ons heen ook."

Trots

Nu de Nederlandse dames een plek in de halve finale hebben gehaald, overheerst vooral trots.
"We hebben haar direct na de wedstrijd gesproken. Ze was heel blij dat ze ons zag. En toen was er ook de ontlading dat ze door zijn naar de halve finale. Daar heeft ze altijd naar toegewerkt. Ik kan niet uitleggen hoe dat voelt voor ons voelt. Dat is zo'n speciaal en bijzonder gevoel. Ik knap bijna uit mijn vel van trots."

Terug naar Nederland

Dankzij de Facebookactie van het bedrijf ATPI Sport Events konden de ouders van Smeets naar de kwartfinale in Rio de Janeiro. Maar dat betekent dat ze donderdag weer naar huis moeten. En op die dag handbalt Nederland de halve finale.
"We gaan vragen of we nog even mogen blijven. Of met eigen vervoer naar het vliegveld kunnen. Maar dat zal krap worden. Maar we hebben dit gekregen en in Geesteren zeggen wij altijd: 'Je mag een gegeven paard niet in zijn bek kijken'. Maar we gaan het wel vragen", besluit Ans Smeets.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.