nieuws

Staphorst uitgeschakeld in KNVB-beker

Staphorst - AZSV
Staphorst - AZSV
Staphorst is er niet in geslaagd om de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker te bereiken. De ploeg van trainer Jan Vlap werd dinsdag op eigen veld uitgeschakeld door mede-hoofdklasser AZSV: 1-2.
Staphorst, dat vorig seizoen nog de landelijke amateurbeker won, kwam in de openingsfase goed weg toen AZSV-aanvaller Rick Bouwmeister een grote kans onbenut liet; hij schoot naast. Even later was het aan de andere kant van het veld raak: verdediger Ewald Koster kopte Staphorst naar een 1-0 voorsprong. Nog voor rust kwam de ploeg uit Aalten weer langszij. Bouwmeister, die deze zomer overkwam van HSC'21 uit Haaksbergen, verschalkte doelman Rene Oosterhof: 1-1.
In de tweede helft stevenden beide ploegen op een verlenging af, want er vielen nauwelijks kansen te noteren. Staphorst drong nog het meest aan, maar tien minuten voor tijd werd het 1-2 voor AZSV, toen Rik van de Eerden kon inkoppen na een vrije schop.
Daarmee zit voor Staphorst het avontuur in de 'grote' KNVB-beker er dus alweer op. AZSV speelt in de volgende ronde een uitwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo. Die wedstrijd wordt woensdag 24 augustus gespeeld.
Morgen komen ook Quick'20 en SVZW nog in actie in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. Quick'20 gaat op bezoek bij WV-HEDW in Amsterdam (18.00 uur). SVZW speelt een uitwedstrijd tegen Avanti'31 uit Schijndel.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.