nieuws

OV in Rio: Handbalsters en volleybalsters jagen op finale, Kimmann in kwartfinales

Rio 2016
Rio 2016
Op dag 13 van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komen drie sporters uit Overijssel in actie. De handbalsters en volleybalsters staan in de halve finales. BMX'er Niek Kimman rijdt in de kwartfinales.
De handbalsters, met Martine Smeets uit Geesteren, spelen om 20.30 uur de halve finale tegen Frankrijk. De Françaises wisten op miraculeuze wijze de kwartfinales te overleven. Eerder waren ze in de groepsfase met 18-14 te sterk voor Oranje. De vorige twee onderlinge ontmoetingen waren een prooi voor Nederland.
Als de ploeg van coaches Henk Groener en Peter Portengen vanavond wint, speelt Nederland zaterdagavond om 20.30 uur in de finale. Bij een nederlaag tegen Frankrijk volgt zaterdagmiddag om 16.30 uur de strijd om het brons.

Maret Balkestein-Grothues

Ook de volleybalsters zijn nog één overwinning verwijderd van een finaleplaats. Vannacht om 03.15 uur treden ze aan tegen China. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues uit Almelo maakte dinsdag haar rentree in de kwartfinale tegen Zuid-Korea en is tegen China mogelijk weer wat langer inzetbaar.
De finale voor de volleybalsters is in de nacht van zaterdag op zondag om 03.15 uur. De troostfinale begint zaterdag om 18.00 uur.

Niek Kimmann
Niek Kimmann uit Lutten komt voor de tweede dag op rij in actie bij het BMX. Gisteren reed hij de achtste tijd in de kwalificatie en vandaag gaat hij om 18.30 uur van start in de kwartfinales. Hij rijdt in de eerste heat tegen zeven tegenstanders. De snelste vier gaan door naar de halve finales van vrijdag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.