nieuws

Mooi Overijssel in het teken van Bloemencorso Sint Jansklooster

De live uitzending van Mooi Overijssel On Tour staat vandaag in het teken van de Bloemencorso in Sint Jansklooster.
Ter ere van de verjaardag van koningin Wilhelmina is de bloemencorso ontstaan. Om de verjaardag van de koningin te vieren organiseerde de Christelijke Oranjevereniging van Sint Jansklooster jaarlijks een dorpsfeest. De optocht met versierde wagens is hierin altijd een onderdeel geweest.

Live uitzending

Vanaf de locatie in Sint Jansklooster wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Sint Jansklooster en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over het Bloemencorso uitgezonden. De twaalf dahliareuzen trekken vanaf 14.00 uur door de straten van het dorp voor het middagcorso, een uitgebreide samenvatting is te zien in de uitzending. 
Daarnaast kijken we met een aantal bouwers terug op de afgelopen dagen. De dahlia's gaan pas een paar dagen voor het corso op de wagens, hebben ze nachten door moeten werken of was het allemaal strak gepland? Tot slot schuift ook de organisatie van het bloemencorso aan om alles over het evenement te vertellen. 

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.