nieuws

Van der Breggen in 'koninklijke' sloep naar huldiging in feesttent in Hasselt

Met haar familie in een 'koninklijke' sloep door de grachten van Hasselt naar de feesttent. Dat is wat Anna van der Breggen volgende week te wachten staat tijdens de huldiging in haar dorp.
"We verwachten heel veel mensen langs de grachten, maar ook zeker in de feesttent", vertelt André Koudijs, initiatiefnemer van de huldiging van de olympisch kampioene.
"En dat heeft Anna ook verdiend. Hopelijk komen er honderden mensen uit Hasselt, maar ook uit de regio om haar te huldigen."
Grachtentocht
De huldiging van de winnares van een gouden en bronzen medaille begint donderdag 25 augustus om kwart over acht 's avonds bij de kalkovens. "Daar stapt Anna met haar familie in de sloep", vertelt Koudijs.
"En dat is een bijzondere sloep. De koninklijke familie heeft hier namelijk tijdens Koningsdag een rondvaart in gemaakt door Zwolle."
De sloep krijgt een escorte van twee boten waarop de muziekkorpsen zitten.

Feesttent

De rondvaart eindigt om negen uur bij de feesttent aan de Grintwal, waar Anna fietsend over een rode loper de feesttent van het Euifeest binnenkomt. 
"In de tent wacht een officieel programma van maximaal een half uurtje", vertelt Koudijs. "Niet langer, dat wilde Anna ook niet."
Na toespraken van onder andere burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland en Henk van Dijk, oud-trainer van Van der Breggen, gaat het dak er af.
"Dan volgt er een afterparty met een dj de de muziek draait waar Anna van houdt. Normaal gesproken is Anna als bezoeker aanwezig op het feest. Maar dit jaar staat ze in het middelpunt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.