nieuws

Eerste bloemencorso live vanuit Vollenhove

Winnaar Corso Vollenhove 2015
Winnaar Corso Vollenhove 2015
Soms worden ze wel twaalf meter hoog, de Corsowagens die eind augustus in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove in Overijssel te zien zijn. RTV Oost zendt het bloemencorso van Vollenhove corso live uit op zaterdag 28 augustus tussen 14.00 en 16.15 uur.Â
Het Corso in Vollenhove is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het corso al met Vollenhove verbonden en rijden er tegenwoordig meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij. In 2015 won, net als in 2014, wagenbouwersgroep ‘Fatal Attraction’ met hun wagen ‘De Grote Migratie’ (zie foto). Het corso wordt traditioneel geopend door de nieuwgekozen Dahliakoningin en haar prinses. Voorafgaand aan het grote Corso vindt eerst nog het Kindercorso plaats.

Samenwerking regionale omroepen

Dit jaar zijn voor het eerste meerder corso’s te zien door een samenwerking tussen enkele regionale omroepen. Elk corso is tegelijkertijd te zien op alle 4 regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.

Overige corso’s

De corso’s van Eelde, Lichtenvoorde en Zundert zie je eveneens live bij RTV Oost.
Zaterdag 03-09 v.a. 14.00 uur Corso in Eelde van RTV Drenthe
Zondag 04-09 v.a. 13.45 uur Corso in Zundert van Omroep Brabant
Zondag 11-09 v.a. 14.00 uur Corso in Lichtenvoorde van Omroep Gelderland

Het Corso van Vollenhove zie je zondag 27 augustus bij TV Oost tussen 14.00 en 16.15 uur. Meer informatie over het Corso op www.corso-vollenhove.nl Kijk voor meer informatie over de overige corso’s op www.rtvoost.nl, www.omroepbrabant.nl, www.omroepgelderland.nl, of www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.