nieuws

Omstreden fietspad Enschede mag worden aangelegd, Raad van State veegt bezwaren van tafel

Raad van State
Raad van State
Het vrijliggende fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede kan helemaal worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist.
De Raad verwierp de bezwaren van een echtpaar, dat gronden moet inleveren voor de aanleg van een gedeelte van het fietspad bij de Wilminkweg. Het fietspad splijt hun land in tweeën. Het echtpaar vindt dat de gemeente voor een ander tracé had moeten kiezen, zodat ze geen grond verliezen.
Het fietspad loopt met een lengte van 175 meter over hun grond, op een afstand van 80 meter van hun woning. De gemeente kiest voor deze oplossing, omdat een ander tracé dat werd aangedragen door het echtpaar, lastiger uit te voeren is. Bovendien is die oplossing volgens de gemeente onveiliger. De Raad van State is het daarmee eens.
Volgens het echtpaar is de aanleg van het fietspad ook financieel niet uitvoerbaar. De gemeente zou geen rekening hebben gehouden met kosten voor onteigening en waardevermindering van hun woning. Maar volgens de Raad is die klacht ook onterecht.
De gemeente kan waarschijnlijk wel een schadeclaim verwachten vanwege de waardevermindering van de woning.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.