nieuws

Op pelgrimstocht in Twente via het Hilligenpad

Bezinningscentrum De Zwanenhof ontwikkelde in samenwerking met Landschap Overijssel het Hilligenpad: een serie van vijf lange wandelroutes langs heilige èn landschappelijk bijzondere plekken in Twente.
De routes lopen langs grafheuvels, landkruizen, Mariakapellen, duivelsstenen, kloosters, het Kerkenbos, en veel meer heilige of heidense plekken waar een bijzonder verhaal over te vertellen is. Ook landschappelijke kernmerken zoals landweren, de oude trambaan, de Hunenborg en de Sproakstee liggen langs de route.

Wandelen met een coach of in stilte

De beschrijvingen van alle bijzondere punten staan in een boekje, Het Hilligenpad. Hierin staan ook routekaartjes. Alle routes zijn met het symbool van een labyrinth aangegeven. De Zwanenhof biedt de mogelijkheid de routes te lopen met een coach. 

Geloof in je landschap

Het Hilligenpad past binnen het project Geloof in je landschap, van Landschap Overijssel. Het landschap is een reflectie van onze samenleving. Zo heeft ook elk religie en geloof zijn sporen achtergelaten in het landschap. Denk aan begraafplaatsen, kerken en kloosters, plekken met een religieuze betekenis, en tradities die in het landschap plaatsvinden. Dit alles geeft het landschap mede haar identiteit. Mensen voelen zich hierdoor verbonden met het landschap en hun geloof.
Het Hilligenpad wordt op 2 september officieel om zes uur 's ochtends geopend. Een kleine groep pelgrims liep (delen van) de route deze week al. De deelnemers liepen in stilte, en dat is precies de bedoeling, zegt levenscoach Anne Stael. Het Hilligenpad beslaat een gebied tussen Losser, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Weerselo en Tubbergen. Ina Brouwer volgde de wandelaars op een stukje tussen Ootmarsum en Nutter.
Zondag 21 augustus na het nieuws van 0800 uur, in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.