nieuws

Politiecontroles op de IJssel; "Als het niet nodig is, zouden wij er ook niet zijn"

Sportvisserij Oost-Nederland controleerde vandaag samen met de politie of de vissers en de bestuurders van bootjes op de IJssel wel over de juiste papieren beschikken. En de controles hebben effect, want elk jaar zien de controleurs het aantal boetes afnemen.
"Je ziet dus dat de controles hun vruchten afwerpen", zegt Wilfried Sollie van Sportvisserij Oost-Nederland. "We hebben vandaag maar een paar verbalen uitgeschreven en dat was allemaal vanwege het niet kunnen tonen van de vereiste papieren."
Ondanks de afname, blijven controles volgens Sollie wel noodzakelijk. "Helaas is het nog steeds nodig. Als het niet nodig zou zijn, dan zouden wij er ook niet zijn. Je moet het zien als autorijden. Dan heb je ook een rijbewijs nodig."

Reacties

Hoewel nagenoeg iedereen de papieren vandaag op orde had, kon de controle niet op goedkeuring van iedereen rekenen. "Ze zijn hier met z'n drieën aan het vissen. Twee hebben de vispas wel bij zich, de derde niet. Ik vind het niet normaal", zegt een omstander terwijl een visser een verbaal krijgt omdat hij zijn pasje niet bij zich heeft.
Ook Sollie krijgt wisselende reacties. "Er zijn mensen die het weten te waarderen. Maar er zijn ook mensen die je uitmaken voor van alles en nog wat. Op dit soort dagen, met mooi weer, is het een moordbaan. Maar er zijn ook mindere dagen."

"Raar jaar"

Dat er dit jaar minder boetes zijn uitgeschreven, komt volgens Sollie ook door 'het rare jaar'. "In het voorjaar was er veel hoogwater. Toen werd er niet of nauwelijks gevist aan de IJssel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.