nieuws

Moeder Teresakerk verheugt zich op heiligverklaring patrones

Ze was al zalig verklaard, maar zondag 4 september volgt de heiligverklaring van moeder Teresa van Calcutta. De Moeder Teresaparochie in Hengelo verheugt zich erop.
Koster Marcel Klieverink was er zelf graag live in Rome bij geweest maar dat zit er niet in. Hij en andere parochianen volgen nu de heiligverklaring van de patrones van hun kerk op via de televisie. Na de ochtendvieringen kunnen de gelovigen alles live op een groot scherm volgen in de kerkzaal.
De geloofsgemeenschap maakt deel uit van de Goeder Herderparochie. Ze is ontstaan door een fusie van drie voormalige parochies in en rond de wijk Tuindorp in Hengelo. De kerk is alle dagen open.

Inzet voor de armen in de samenleving

De keuze voor Moeder Teresa als patrones en naamgever voor de geloofsgemeesschap was volgens Marcel Klieverink een logische: "We willen ons net als moeder Teresa inzetten voor de armsten in de samenleving." Zo ontfermt de parochie zich over kinderen in een internaat in Oekraïne en heeft het een pleegkind financieel geadopteerd.

Nobelprijs voor de vrede

Moeder Teresa werd bekend en geliefd door haar werk onder de allerarmsten in Calcutta. Ze werd geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 – Calcutta, 5 september 1997), was een wereldbekende katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en nobelprijswinnares voor de vrede. In 2003 werd ze zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. Zij zette zich in voor de armsten der armen in India. De congregatie die ze hiervoor in 1950 stichtte telde in 1995 meer dan 3500 leden met 300 tehuizen in 25 landen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.