nieuws

Dubbeldam grijpt met Nederlandse springruiters naast medaille in landenwedstrijd

Jeroen Dubbeldam is er met de Nederlandse springruiters niet in geslaagd een medaille te winnen tijdens de landenwedstrijd op de Olympische Spelen in Rio. Oranje, dat regerend wereldkampioen is, eindigde teleurstellend als zevende.
Dubbeldam moest het spits afbijten namens Nederland en liet op de tweede hindernis al een balk vallen. Daarna bleef de springruiter uit Weerselo foutloos, al kwam er nog wel een strafpunt bij wegens tijdoverschrijding.

Dubbeldam naar individuele finale

Met de vijf strafpunten (plus de vier van de eerste individuele kwalificatieronde) plaatst Dubbeldam zich wel voor de individuele finale van vrijdag. Daarin begint iedereen weer op nul.

Geen schrapresultaat

Maikel van der Vleuten kreeg met Verdi één strafpunt en Harrie Smolders maakte met Emerald drie springfouten. Jur Vrieling, de vierde Nederlandse springruiter, had zich teruggetrokken wegens een blessure van zijn paard Zirocco. Dat betekent dat Oranje geen schrapresultaat had.

Goud voor Frankrijk

Frankrijk heeft de landenwedstrijd gewonnen met slechts drie strafpunten. Het zilver gaat naar de Verenigde Staten met vijf strafpunten. Duitsland won het brons, door in de barrage af te rekenen met Canada.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.