nieuws

Stop Afvalwater Twente: "Kamp onderzoekt alternatieven, we hebben bronzen medaille gehaald"

Ondanks de uitkomst van het gesprek heeft Stop Afvalwater Twente een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met minister Kamp, vanmiddag in Den Haag. "We hebben de bronzen medaille gehaald", zegt Freddy Mensink namens de actiegroep.
"We hebben resultaat geboekt, want we praten mee over alternatieven en we hebben duidelijke inbreng."

Alternatieven
"We hebben heel duidelijk gemaakt dat alle mensen die wij in Twente vertegenwoordigen mordicus tegen de hervatting zijn en dat ze niet willen dat het water de bodem ingaat. Kamp gaat heel goed kijken naar alternatieven. Wij hebben zelf twee alternatieven aangedragen. Op de eerste plaats 'zuiveren, want afval hoort niet in de bodem."
Mensink vervolgt: "Op de tweede plaats hebben we gezegd dat als het wel de bodem in moet, dan in Drenthe onder de klei- en zandlagen. Daar is minder kans op zoutoplossing, want dat is een risico in Twente. Kamp heeft beloofd ook nog een keer naar het risico van zoutoplossing te kijken."

Teleurgesteld in de NAM

"We zijn teleurgesteld dat de NAM dit besluit heeft genomen", vervolgt Mensink.
"Ze houden geen rekening met de commotie en wat er leeft onder de bevolking. De minister geeft aan dat er een vergunning ligt. De pijp-in-pijpconstructie is een alternatief en dat valt volgens ons niet meer onder de bestaande vergunning. Kamp heeft aangegeven ook hier naar te kijken."
Acties
De actiegroep legt zich voorlopig neer bij het besluit, maar gaat op 15 september nog een keer goed duidelijk maken dat Twente 'het niet meer pikt'.
"De NAM moet in 2016 stoppen en niet in 2050. Die rotzooi hoort bij de NAM thuis, in Drenthe. Niet in Twente."

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.