nieuws

Fokker uit Den Ham trots op olympisch optreden springpaard Zenith

De Nederlandse springruiterequipe stelde tijdens de landenwedstrijd op de Olympische Spelen met een zevende plaats teleur. De kenners hadden gerekend op een medaille. Eén van hen is fokker Daniël Voort uit Den Ham, die de verrichtingen van de Nederlandse ruiters op de voet volgt. En dan met name het optreden van Jeroen Dubbeldam met zijn paard Zenith.
Het succesvolle springpaard, waarmee Dubbeldam ook wereldkampioen is geworden, is afkomstig uit de stal van Maatschap Voort. Het olympische optreden van Zenith is in sportief- en zakelijk opzicht van groot belang voor de paardenfokkerij in Den Ham.

Zenith belangrijk uithangbord voor paardenfokkerij

"Zenith komt uit een zeer succesvolle stam van ons bedrijf en is in de loop der jaren verworden tot ons uithangbord. De moeder van Zenith, merrie Sascha, is nog steeds in ons bezit en heeft al een paar goede broertjes en zusjes van het uitzonderlijke springpaard afgeleverd. Een olympische medaille van Jeroen Dubbeldam met Zenith in Rio zal de verkoopwaarde van die paarden ten goede komen", aldus Voort.

Medaille kansen

"Het resultaat van de landenwedstrijd viel weliswaar tegen, maar ik heb goede hoop dat Dubbeldam met Zenith vrijdag in de individuele wedstrijd revanche neemt. Het optreden van Zenith zag er in de landenwedstrijd goed uit, een medaille behoort zeker nog tot de mogelijkheden", aldus de hoopvolle paardenfokker uit Den Ham.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.