nieuws

Inwoners van Enschede en Hengelo roken meer dan vijf 'sigaretten' per dag mee

Milieuvervuiling in Overijssel gemiddeld
Milieuvervuiling in Overijssel gemiddeld
Zonder dat ze het in de gaten hebben, inhaleren inwoners van Hengelo en Enschede een hoeveelheid aan vervuilde lucht die gelijk staat aan het meeroken van meer dan vijf sigaretten per dag. Dat blijkt uit onderzoek van Milieudefensie.
Toch valt de hoeveelheid luchtvervuiling in Twente nog mee als je dit vergelijkt met de omgeving van Rotterdam. De luchtvervuiling staat daar gelijk aan het meeroken van 6,8 sigaretten per dag. Milieudefensie sleept de Staat daarom voor de rechter om gezonde lucht af te dwingen.
De meest schone lucht in Overijssel is te vinden in het westen van de provincie: in Zwartewaterland (4,0) en Steenwijkerland (3,7). Toch kan het altijd nog schoner. Op Vlieland roken de bewoners 2,8 'sigaretten' per dag mee.

Hoeveel sigaretten roken we per dag mee door vervuilde lucht in Overijssel?

Hengelo 5,2 Enschede 5,1 Borne 4,9 Almelo 4,8 Zwolle 4,8 Wierden 4,7 Oldenzaal 4,7 Haaksbergen 4,6 Losser 4,6 Hof van Twente 4,6 Hellendoorn 4,3 Dinkelland 4,3 Tubbergen 4,3 Olst-Wijhe 4,3 Twenterand 4,3 Kampen 4,3 Raalte 4,3 Staphorst 4,2 Ommen 4,1 Dalfsen 4,1 Zwartewaterland 4,0 Steenwijkerland 3,7
Bekijk hier de complete landelijke lijst van Milieudefensie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.