nieuws

Dieren in Hof van Twente worden mogelijk aan hun lot overgelaten; potje dierenambulance bijna leeg

Als er niet binnen nu een anderhalve maand een nieuwe hoofdsponsor wordt gevonden, betekent dat waarschijnlijk het einde van de dierenambulance in Hof van Twente. "Dat kan ik als dierenliefhebber niet verkroppen," zegt Han Brinkcate van de stichting Dierenambulance Hof van Twente.
Na de brand bij Kringloopwinkel Wawollie in Goor komt er geen geld meer binnen bij de stichting. Ondertussen kost de ambulance zo'n 250 euro per maand. Er stond altijd een potje op de toonbank van de kringloopwinkel waar mensen geld in konden stoppen. Van dat geld betalen de vrijwilligers de verzekering, brandstof en het onderhoud van de bus.
Volgens Brinkcate krijgen andere dierenambulances in de regio geld van de gemeente als ze een dood dier van de weg halen.
"Gemeenten zijn eigenlijk verantwoordelijk voor het verwijderen van de beesten, maar dat doen wij voor ze. Toch betaalt Hof van Twente ons niet. We hebben daar al gesprekken over gevoerd, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen."

Redding mogelijk nabij

De ambulance rukt 4 tot 5 keer per dag uit naar een dier in nood, maar dat is mogelijk binnenkort voorbij. Toch lijkt de redding nabij. Naar aanleiding van een artikel in een lokale krant heeft de dierenambulance een aantal reacties gekregen van mogelijk nieuwe sponsors. Brinkcate gaat nog uitzoeken hoe serieus de reacties zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.