nieuws

Slingers bij het huis van de familie Wevers in Oldenzaal

Olympisch kampioene Sanne Wevers komt volgende week dinsdag pas thuis, maar haar ouderlijk huis aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal is nu al versierd. Er hangen slingers en bij de deur hangt een bord met de tekst: "Welkom thuis trotse mama van onze Rio toppers".
Het feestelijk welkom is bedoeld voor Gemma Tenniglo, de moeder van Sanne Wevers. Zij komt vandaag terug uit Rio de Janeiro. 

Wanneer wordt Sanne gehuldigd in Oldenzaal?

Een datum is nog niet vastgesteld, zo laat een woordvoerster van de gemeente Oldenzaal weten. Ze zijn in overleg met de familie Wevers, die wel positief tegenover een Oldenzaalse huldiging staan.
De Olympische sporters worden volgende week bedolven onder de huldigingen. Aanstaande dinsdag worden alle 242 Nederlandse olympische sporters gehuldigd bij de RAI in Amsterdam. Op het parkeerterrein naast de RAI kan iedereen Team NL toejuichen.

Gehuldigd door koning en koningin

Alle medaillewinnaars worden een dag later, op woensdag 24 augustus, officieel gehuldigd in Den Haag door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook gaan de ze langs bij premier Rutte. 
Een Oldenzaalse huldiging is dus niet eerder dan volgende week donderdag te verwachten, maar dat is afhankelijk van allerlei andere verplichtingen die Sanne Wevers heeft. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.