nieuws

BMX'er Kimmann ondanks zware crash naar halve finales in Rio

Niek Kimmann
Niek Kimmann © ANP/Sander Koning
BMX'er Niek Kimmann heeft zich donderdag ondanks een harde crash geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen. De Luttenaar eindigde in de kwartfinales als vierde in zijn heat en dat was voldoende om door te gaan naar de laatste zestien.
Kimmann begon met een verdienstelijke vierde plaats in de eerste heat, maar kwam in de tweede heat hard ten val. Hij kreeg bij een hoge sprong last van de verraderlijke wind, waardoor hij verkeerd landde. De voorvork van zijn fiets brak af en Kimmann zelf ging hard tegen de vlakte. Al strompelend kwam hij nog wel als zevende over de finishstreep gelopen.
Kimmann, vice-wereldkampioen, ging desondanks even later gewoon van start in de laatste heat en wist zich met een knappe derde plaats alsnog te plaatsen voor de halve finales. Hij pakte net genoeg punten om als nummer vier van zijn heat door te mogen.
De Luttenaar wordt in de halve finales morgen vergezeld door twee landgenoten; ook Jelle van Gorkom en Twan van Gendt plaatsten zich voor de laatste dag van het BMX-toernooi.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.