nieuws

Smeets grijpt met handbalsters net naast olympische finaleplaats

Teleurstelling bij Martine Smeets
Teleurstelling bij Martine Smeets © ANP/Robin Utrecht
Martine Smeets uit Geesteren is er met de Nederlandse handbalsters net niet in geslaagd de finale van de Olympische Spelen te halen. Oranje verloor donderdag in de halve finale met 24-23 van Frankrijk.
In de Arena do Futuro begon Nederland sterk en mede door twee treffers van linkerhoekspeelster Smeets stond de ploeg van coach Henk Groener al vlot met twee punten voor. De sterke Françaises schoten echter met dodelijke precisie en gaven de Nederlandse keepsters niet of nauwelijks kans om reddingen te verrichten, terwijl Oranje steeds meer moeite kreeg om door het Franse blok te komen. Halverwege leidde Frankrijk dan ook met 17-13.

Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander schakelde Nederland na rust een tandje bij en kwam het puntje voor puntje dichterbij de Françaises, tot de achterstand in de slotfase nog maar één punt bedroeg. Met een man meer in de laatste twintig seconden was Nederland nog heel dichtbij een verlenging, maar in de allerlaatste seconde belandde een schot van Lois Abbingh op de paal. 

Nederland moet nu gaan strijden om het brons. In de troostfinale, zaterdag om 16.30 uur, is Noorwegen de tegenstander. De regerend olympisch - en wereldkampioen liet zich donderdag in de halve eindstrijd met een verlenging verrassen door Rusland: 37-38
Oranje speelde vorig jaar december de WK-finale tegen Noorwegen. De handbalsters verloren die eindstrijd met ruime cijfers: 31-23.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.