nieuws

Balkestein-Grothues met volleybalsters naar troostfinale na verlies tegen China

Maret Balkestein-Grothues
Maret Balkestein-Grothues © ANP/Sander Koning
In navolging van de handbalsters zijn ook de volleybalvrouwen er niet in geslaagd om de finale van de Olympische Spelen te bereiken. De ploeg van aanvoerster Maret Balkestein-Grothues uit Almelo verloor vannacht in een meeslepend gevecht met 3-1 van China. 
Net als in de eerste groepswedstrijd van Nederland tegen China, die met 3-2 werd gewonnen, waren de twee ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Op de cruciale momenten maakten de Chinezen echter net iets minder fouten, waardoor ze met 27-25, 23-25, 29-27 aan het langste eind trokken. 
Zowel in de eerste als derde set werd een ruime voorsprong verspeeld. "Je moet zo op het randje spelen", verklaarde passer-loper Anne Buijs. "Alles moet op 100 procent, als je op 99 procent speelt verlies je sowieso. Kijk maar naar de setstanden, het verschil was nooit groter dan twee punten. Misschien moeten we daar nog iets beter in worden, dat we iets minder foutjes maken als we volleyballen met alle risico's, dus op 100 procent."

Balkestein-Grothues kampte nog altijd met de gevolgen van de enkelblessure, die ze opliep in het duel met de Verenigde Staten. De Almelose bleef in de eerste drie sets vrijwel de hele tijd aan de kant, maar deed in de laatste set weer volop mee.
Nederland treft in de strijd om het brons zaterdag de Verenigde Staten, dat in de halve finales met 3-2 verloor van Servië. Die wedstrijd begint om 18.00 uur. De finale tussen China en Servië begint zaterdagnacht om 03.15 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.