nieuws

BMX-club DVO in Haaksbergen kijkt tijdens jeugdkamp naar wedstrijden in Rio

Ze doen van alles en nog wat deze dagen, maar het samen kijken naar de verrichtingen van de BMX-ers bij de Olympische Spelen in Rio vormt toch wel de rode draad tijdens het zomerkamp van BMX-club DVO in Haaksbergen.
De vereniging heeft zo'n honderd leden en de jeugdleden hebben hun tenten opgeslagen op het eigen terrein aan de Geukerdijk. Gisteravond keken ze samen naar de verrichtingen van onder meer Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt. Ze plaatsten zich alledrie na een hectische kwartfinale voor de halve finale van vanavond.
'Mooie van de sport'
"Vooral de spectaculaire val van Niek Kimmann uit Lutten was natuurlijk best even schrikken", zegt voorzitter Herman Dijk van DVO. "Maar je weet nu eenmaal dat je best hard kunt vallen op een BMX-baan. Dat is eigenlijk ook het mooie van de sport."
Vanavond zitten ze weer met z'n allen aan de buis gekluisterd als de halve finales op het programma staan. "Ik denk niet dat Niek tot de kanshebbers moet worden gerekend", tempert Dijk de vreugde. "Gisteravond zat hij nog vol adrenaline en lukte het allemaal. We zijn nu een dag verder en je hebt kans dat hij nog behoorlijk last heeft van die val van gisteren. Maar we zullen zien."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.