nieuws

OverUIT: uit-tips voor 20 en 21 augustus

Vanaf 22 augustus: Stiftfestival Weerselo
Vanaf 22 augustus: Stiftfestival Weerselo
De Brink in Deventer is vrijdag en zaterdag een openluchtbioscoop. En in Manderveen scheuren zondag zeepkisten door het dorp. Zes uit-tips van OverUIT voor 19, 20 en 21 augustus.Â

Drijf In Blues

Vanaf het drijvende podium in ’t Wiede viert Giethoorn dit weekeinde het Drijf In Blues Festival. Ook in cafés en restaurants klinkt er muziek. Zo komen onder meer de bluesbands Easterfield, JJ Sharp en Bromance voorbij.
Stratenfestival Zwolle
In Zwolle start vrijdagavond (19 augustus) om 19.00 uur het Stratenfestival. Op twintig podia treden artiesten op. Er is voor elk wat wils: van een Bob Marley-coverband in de Sassenstraat tot een karaokeshow op het Gasthuisplein.

Oogstdag Kampereiland

De Oogstdag Kampereiland vindt zaterdag 20 augustus plaats bij museumboerderij Erf 29 in Kampen. Er zijn oude ambachten te zien en er wordt op traditionele wijze geoogst. Het begint om 11.00 uur.

Opgelet: zeepkisten!

Zondag 21 augustus scheuren zeepkisten over het Korenplein in Manderveen. Er is een parcours met hindernissen en schansen. De snelste en de origineelste zeepkisten winnen. Cabaretier Thijs Kemperink praat de boel aan elkaar, aanvang 13.00 uur. 

Film op de Brink

12e editie van Film op de Brink in Deventer. Het plein in het centrum wordt omgebouwd tot openluchtbioscoop. Vrijdagavond draait Spotlight (Oscar voor beste film) en zaterdag is Le Tout Nouveau Testament van Jaco van Dormael te zien. De films beginnen om 21.30 uur. 

Stiftfestival

Van 22 tot en met 28 augustus wordt Muziekfestival Het Stift gehouden in en rond Weerselo. Dinsdagavond om 19.30 uur is het openingsconcert in de Stiftskerk, de muzikanten spelen werken van Schubert en Stravinsky. Kijk voor alle info op stiftfestival.com
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.