nieuws

Sanne en Lieke Wevers op vrijdag 26 augustus gehuldigd in Oldenzaal

Sanne Wevers pakt gouden medaille op OS in Rio
Sanne Wevers pakt gouden medaille op OS in Rio
De turnzusjes Sanne en Lieke Wevers worden op vrijdag 26 augustus gehuldigd in Oldenzaal. Het feest voor de Olympiërs is vanaf acht uur 's avonds op de Groote Markt in Oldenzaal.
Sanne Wevers won afgelopen maandag tijdens de balkfinale van de Olympische Spelen een gouden medaille. Een historische prestatie want niet eerder wist een Nederlandse turnster goud te winnen met een individuele prestatie op de spelen. 

Samen met haar zus Lieke Wevers, Celine van Gerner, Vera van Pol en Eythora Thorsdottir werd daarnaast ook nog een zevende plek behaald in de landenfinale. 

Enorm trots

Burgemeester Schouten: "Deze fantastische sporters en hun ouders verdienen het om openbare waardering te krijgen vanuit de gemeente Oldenzaal en de hele Oldenzaalse samenleving."
"We zijn enorm trots en we willen Sanne, Lieke en hun familie graag op feestelijke wijze in Oldenzaal huldigen."

Nationale huldiging

Aanstaande dinsdag worden alle 242 Nederlandse olympische sporters gehuldigd bij de RAI in Amsterdam. Op het parkeerterrein naast de RAI kan iedereen Team NL toejuichen.
Alle medaillewinnaars worden een dag later, op woensdag 24 augustus, officieel gehuldigd in Den Haag door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook gaan de ze langs bij premier Rutte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.