nieuws

Zwolse fotograaf maakt reportage over Pokémonjagers

Hij werd ermee geconfronteerd toen hij overal in zijn buurt voor hem onbekende mensen zag lopen: Pokémonjagers. Turend op het schermpje van een mobieltje struinden ze over straat.
Fotograaf Paul van der Wal uit Zwolle werd gegrepen door de rage en begon een fotoproject. Hij gaat regelmatig op portrettenjacht naar deze Pokémonjagers. Paul is gefascineerd door de fanatieke jagers die zó in het spel opgaan, dat ze de omgeving om zich heen vergeten. 

Van Zwolle naar Rotterdam

Paul is zijn project gestart met fotograferen in Zwolle. Dat leverde al een mooie serie foto's op. Maar het blijft er niet bij. Er zijn  al plannen ook ook een aantal dagen te gaan fotograferen in Rotterdam. Ook daar is de Pokémongekte flink losgebroken. 
Een doel heeft Paul nog niet voor zijn project en er is ook geen opdrachtgever. Over een plek waar de foto's uiteindelijk getoond kunnen worden bestaat wel een idee. "Misschien wil Nintendo, de maker van het spel Pokémon, de foto's wel op het hoofdkantoor in Japan hangen. Kunnen ze laten zien hoe groot de rage is die dankzij het spel is losgebroken," zo stelt Paul lachend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.