nieuws

Inschrijvingen hogescholen in Overijssel gelijk aan vorig jaar; Pabo meer in trek

Het aantal inschrijvingen op hogescholen in Overijssel blijft dit jaar gelijk aan vorig jaar. Dat blijkt uit een rondgang langs de hogescholen Windesheim, Saxion en Viaa. Opvallend is de toename van het aantal inschrijvingen op de lerarenopleiding Pabo.
Dat de Pabo meer in trek is, is volgens de bestuurders te verklaren. 
"Vorig jaar waren er toelatingsexamens", verduidelijkt Duco Adema, directeur van hogeschool Windesheim in Zwolle. "Studenten dachten toen 'misschien is dat moeilijk."

Bouwopleiding

"Dit jaar vind ik het wel opvallend dat de bouwopleiding het goed doet", zegt Rob Admiraal van hogeschool Saxion. "Je ziet dat de woningmarkt en de bouw weer aantrekt."
Windesheim telt juist meer inschrijvingen voor de economische opleidingen en minder voor de technische opleidingen. "Dat komt omdat er vorig jaar een flinke stijging was."
Bij de opleiding Godsdienst pastoraal werk op Viaa blijven de aanmeldingen nog wel achter op vorig jaar. "We zien ook vaker dat die aanmeldingen wat later binnenkomen", vertelt voorlichter Arnoud Gort.

Inschrijvingen tot nu toe

Windesheim en Saxion hebben tot nu toe ongeveer 8.500 nieuwe aanmeldingen. Viaa, voorheen de Gereformeerde hogeschool Zwolle, telt ongeveer 460 nieuwe studenten. "En dat is er één meer dan vorig jaar", besluit Gort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.